tirsdag den 31. marts 2009

Ladies First på Kontoret

Der er mulighed for at opleve tre fremtrædende kvinder fra hver deres ende af hiphopscenen, når Kontoret endnu engang hyldet det stærke køn med arrangementet Ladies First!

Aftenens hovednavn er ikke mindre end en pioneer inden for dansk hiphop. Karen Mukupa brød igennem lydmuren i starten af 90’erne sammen med dennu afdøde rapper Natasja i en af DKs første pige-rapgrupper, No Name Requested, der bl.a. varmede op for Queen Latifah og A Tribe Called Quest. I 2000 udsendte Karen sit debutalbum og siden har hun bl.a. arbejdet som børne-TV-vært og skrevet børnebøger. Efter syv års pause fra musikken er hun tilbage med sit tredje album Dreamer, der er produceret af Pharfar og blander fløjlsblød soul med vuggende reggaerytmer og drømmende r&b.
www.myspace.com/mukupa

Lady Smita har huseret et par år i undergrunden, men fik for alvor et gennembrud med det Firehouse-producerede P3-hit ”Du Får Ik’ Punani”, der med sin blanding af minimal 80’er-dancehall og verbale stikpiller langer hårdt ud efter lidt for smarte score-charlatans. Lady Smita tager over, hvor Queen Latifah, Roxanne Shanté og JJ Fad slap, og hendes stil er blanding af dancehall, klassisk 80’er-electro og ikke mindst hårdtslående in-your-face attitude. Gangstas, scrubs og rudeboys kan bare komme an!
www.myspace.com/ladysmita

Sarah Sayeed har været en del af Englands hiphopscene i de sidste ti år. Hun bor i London, og hendes fløjlsbløde blanding af hiphop, soul og jazzede instrumentaler bevæger sig i samme musikalske luftlag som Erykah Badu, The Roots, Ursula Rucker og A Tribe Called Quest. Hun er uddannet fra Royal Northern College of Music og mestrer både rap og klassisk bengalsk sangstil. De sidste par år har hun turneret i USA og Europa, og til juni udkommer hendes debut Black IS, der er produceret af de canadiske producere Inside A Mind. Glæd dig til en bevidsthedsudvidende hiphop-oplevelse!
www.myspace.com/sarahsayeeed

Desuden er DJ Katrine klar med ol’ school hiphop, og dj-duoen Girls With Grillz, der er residents på Ladies First!, er stadig ikke til at bide skeer med! Denne gang er de tilbage med friske vinyler fra hiphoppens hovedstad med knivskarp pigerap, hårdtslående Baltimore club-breaks, ond electro og bouncy baile funk. Ve den røv, der ikke ryster!


Ladies First! sætter fokus på hiphopscenens seje tøser og har tidligere præsenteret kvindelige stjerneskud som Lucy Love, IdaAida, Safir, Ellie og JNatural fra Los Angeles.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar