mandag den 9. marts 2009

Ghettoblaster viser graffiti-film i Cinemateket på lørdag


Lørdag den 14. marts vender hiphop-filmaftenen Ghettoblaster tilbage i Cinemateket med en visning af den tyske graffitifilm Wholetrain.

I samarbejde med Kontoret præsenterer Cinemateket 14.marts igen den unikke hiphop-aften Ghettoblaster, der mixer film og live shows med billig bar og tunge beats. Denne gang viser vi den tyske spillefilm Wholetrain (2006). Filmen er et hæsblæsende portræt af fire unge tyske graffitimalere, tegnet i gadehøjde. Filmen følger deres kamp med loven og ikke mindst med et andet graffiti-crew, der udfordrer dem på deres eget område.

Wholetrain er instruktøren Florian Gaags debut, og han har ikke blot skrevet og instrueret filmen, men også sat den formidable lydside sammen med hjælp fra prominente hiphopnavne som KRS-One, Freddie Foxxx og O.C. Filmen har vundet flere internationale priser.

Q & A med instruktøren og efterfølgende fest
Florian Gaag vil være til stede ved fremvisningen og vil efter filmen svare på spørgsmål. Derefter fortsætter aftenen med fest i Cinematekets Asta Bar. Der indledes med en times show med graffiti-inspirerede beat-kollager af dj M. Dejean (Stylus Force / NBTB), hvorefter DJ Graded (Kontoret) overtager pulten til sent. VJ Same Same (VEGA Natklub) sørger for graffiti-inspirede visuals som udsmykning. Som altid er man velkommen til festen, selvom man ikke har set filmen. Der er ingen entré til den del af programmet.

Mere hiphop-film senere på måneden
Senere på måneden vises der atter hiphop-film. Det sker torsdag den 26. Marts kl. 21, når Kontorets filmaften, Gadeflimmer, præsenterer dokumentaren WU: The Story of the Wu-Tang Clan. Det foregår på Ideal Bar. Der er gratis entré, og efterfølgende vil Kontorets dj’s tage over.

Læs mere om filmene, Ghettoblaster og GadeFlimmer:
Wholetrain: www.wholetrain.com/english/home_fs_engl.htm
Wu: The Story of Wu-Tang Clan: http://www.wumovie.com/
Ghettoblaster: www.dfi.dk/cinemateket/Program/Seriebeskrivelse.htm?id=4194 GadeFlimmer: http://kontoret.vega.dk/2009/03/gadeflimmer-tilbage-den-26-marts.html

Information om Ghettoblaster:
Cinemateket, Gothersgade 55, 1123 København K
Lørdag 14. marts
Kl. 21.45
Billetter til Whole Train’ bestilles på 3374 3412 eller online på cinemateket.dk.
Pris 65,- / 40,-

1 kommentar:

  1. Hey

    Det var alletiders arrangement, og skønt med Gyldne Damer efter filmen. Hehe. Og cool at høre instruktøren fortælle om projektet. Glæder mig nu til Ghettoflimmer, hvor Wu-Tang dokumentarfilmen vises. den 26. marts på Kontoret!

    SvarSlet