mandag den 8. juni 2009

Ghettoblaster viser storfilm om rap-legenden Notorious B.I.G.

Biggie Biggie Biggie, can’t you see? …”. Lørdag den 13. juni præsenterer Ghettoblaster stolt danmarkspremieren på den splinternye storfilm om rap-legenden Notorious B.I.G.s liv.

Kontoret og Cinemateket præsenterer lørdag den 13. juni kl. 21 George Tillman Jr.s dugfriske film Notorious (2009). Filmen er lige så stort anlagt som dens hovedperson med et budget, der rager langt over, hvad hiphop-film normalt har at gøre godt med. Og det kan både ses og høres.

Christopher Wallace, aka The Notorious B.I.G. aka Biggie Smalls, er en af hiphop-verdenens største ikoner. Han har leveret rim, legende og liv til genren op til – og lang tid efter – han blev skudt i 1997 som 26-årig. Den omfangsrige rappers opvækst i Brooklyn, hans kriminelle karriere, hans senere gennembrud som hiphop-stjerne og ikke mindst hans kraftige karisma har nærmest skreget efter den filmatisering, der altså endelig er kommet nu.

Til den krævende hovedrolle har instruktøren, efter en omfattende eftersøgning, fundet Jamal Woolard, der selv rapper under navnet Gravy. Og det er den ellers uprøvede skuespiller sluppet så godt fra, at filmmagasinet Variety mente, at han ligefrem ”ejede filmen.” Filmen er i det hele taget stærkt besat ikke mindst med den altid fængende Angela Bassett i rollen som Biggies mor.

Filmen får et forrygende soundtrack forærende af sit materiale, der både sætter stemningen og driver handlingen frem.

Der vil være en yderligere visning af filmen onsdag den 24. juni kl. 21.30. Da den ikke kommer i almindelig biografdistribution er disse to visninger eneste chance for at se filmen i 35mm-format her i landet.

Bemærk: filmen er på engelsk og vises uden undertekster.

Fest efter filmen
Efter filmen den 13. juni inviterer Ghettoblaster til fest i Cinematekets kælder med gratis Guld Tuborg og Johnnie Walker-sjusser til de hurtige, billige drinks og halvfemser-hiphop i højttalerne leveret af Kontorets fineste dj’s. Vi holder åbent til sent, og man er som altid velkommen til festen også selvom, man ikke har set filmen.

Ghettoblaster
Lørdag 13. juni kl. 21
Cinemateket, Gothersgade 55, Kbh. K
65 kr. (film) / gratis entré til fest

Billetter til Notorious bestilles på 3374 3412 eller online på cinemateket.dk. Pris 65,- (40,- kr. for medlemmer af Cinemateket)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar